Na hlavný obsah

Česká Poslanecká snemovňa bude hlasovať o vyslovení nedôvery vláde

Mimoriadne zasadnutie k tejto veci bude v utorok.

Česká Poslanecká snemovňa bude hlasovať o vyslovení nedôvery vláde
Na archívnej snímke česká Poslanecká snemovňa. Foto: TASR/AP

Poslanecká snemovňa Parlamentu Českej republiky bude v utorok (17. 1.) mimoriadne zasadať v súvislosti s hlasovaním o vyslovení nedôvery vláde českého premiéra Petra Fialu.

V piatok (13. 1.) to oznámila podpredsedníčka snemovne Věra Kovářová na sociálnej sieti. „Podpísala som, ako zástupkyňa pani predsedníčka Markéty Pekarovej Adamovej, rozhodnutie o zvolaní mimoriadnej schôdze. Tá začne v utorok o 10.00 h,“ napísala Kovářová.

Podnet podpísalo 58 poslancov ANO

Podnet na zvolanie mimoriadnej schôdze v tejto veci podpísalo 58 poslancov hnutia ANO, píše spravodajský portál Novinky.cz.

Schôdza sa uskutoční desať dní pred predpokladaným druhým kolom českých prezidentských volieb, v ktorých sa o priazeň voličov uchádza aj predseda tohto hnutia Andrej Babiš.

Vládna koalícia tvorená Občianskou demokratickou stranou (ODS), stranou TOP 09, Kresťanskou a demokratickou úniou – Československou ľudovou stranou (KDU-ČSL), českou pirátskou stranou (Piráti) a hnutím Starostovia a nezávislí (STAN) už v tomto volebnom období jedno hlasovanie o vyslovení nedôvery v snemovni prežila, pripomínajú Novinky.cz.

Dodali, že vzhľadom k rozloženiu síl v Poslaneckej snemovni sa dá predpokladať, že ani tento pokus o vyslovenie nedôvery nebude úspešný, no opozícii poskytne priestor k vyjadreniu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet