Na hlavný obsah

Chlapec spadol do jamy hlbokej 35 metrov, záchranári pracujú už druhý deň

Stále sa im nepodarilo ho vytiahnuť.

Záchranári vo Vietname sa zatiaľ bez úspechu snažia vyslobodiť desaťročného chlapca z 35 metrov hlbokej jamy, do ktorej spadol pred dvoma dňami na stavenisku. Krátko po páde bolo počuť, ako volá o pomoc.

V pondelok (2. 1.) záchranári spustili do hĺbky kameru, nadviazať kontakt s dieťaťom sa im však nepodarilo, napísala agentúra AFP.

Chlapec sa zrútil do dutého betónového piliera, údajne s priemerom iba 25 centimetrov, ktorý sa má stať súčasťou nového mosta v juhovietnamskej provincii Dong Thap.

Nešťastie sa stalo, keď chlapec hľadal na stavbe kovový odpad, povedal jeden zo záchranárov agentúre AFP. „Robíme, čo môžeme. V tejto chvíli nevieme povedať, v akom stave chlapec je,“ dodal.

Podľa vietnamských médií záchranári v uplynulých hodinách napumpovali do jamy kyslík. Snahy vytiahnuť pilier zo zeme pomocou žeriavov a bagrov neviedli ku želanému cieľu.

Ďalšie pokusy zmäkčiť pôdu a uvoľniť tak pilier prispeli k jeho nakloneniu, a tým záchrannú akciu naopak skomplikovali, napísala agentúra Reuters.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet