Na hlavný obsah

Demokrati s demokratmi, iná cesta nie je, tvrdí Heger

Vylučuje spoluprácu napríklad so Smerom, ĽSNS či Republikou.

Demokrati s demokratmi, iná cesta nie je, tvrdí Heger
Eduard Heger (OĽANO). Foto: TASR

Demokrati s demokratmi, iná cesta nie je. Vo štvrtok (5. 1.) to na sociálnej sieti facebook uviedol dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽANO). Ozrejmil, s kým si nevie predstaviť budúcu spoluprácu pre „budovanie lepšieho Slovenska“. Uznal, že nie je zástancom tvrdenia, že z nej nemožno nikoho vylučovať.

„Tí, čo uznávajú hodnoty demokracie sa nemôžu spájať s tými, ktorí touto hodnotou pohŕdajú. Niektorí to robia otvorene, bez hanby, iní sa to snažia zakryť ľúbivým marketingom,“ priblížil.

Podľa neho sú vážne úmysly so spravodlivosťou a právnym štátom nezlúčiteľné so spoluprácou s Robertom Ficom (Smer-SD) či Andrejom Dankom (mimoparlamentá SNS).

„Nie je možné spájať sa s ľuďmi, ktorí v dobrých časoch hovoria o jadre EÚ a idú si po fotku do Bieleho domu a dnes sú schopní privierať oči nad Putinovými vojnovými zverstvami. Fico je dnes tvárou dezinformačnej scény. Počas pandémie zvolával ľudí do ulíc a vystavoval ich riziku smrti. Klamal o očkovaní, napádal odborníkov a lekárov,“ vysvetlil.

Spolupráca s Republikou a ĽSNS

„Ak to myslíme vážne s hlásením sa ku odkazu SNP, musíme odmietnuť spoluprácu s Republikou a Marianom Kotlebom (mimoparlamentná ĽSNS),“ uviedol. Dodal, že „sociálnym demokratom“ zjavne stačí, že táto skupinka len vymenila gardistické uniformy za kravaty.

„Partnerom pre nás nemôže byť ani ten, kto nevie vylúčiť spoluprácu s Ficom a Republikou,“ informoval. Peter Pellegrini (mimoparlamentný Hlas-SD) to podľa premiéra opakovane nedokázal a sám seba tak vylúčil z demokratickej alternatívy – a nielen preto.

„Pellegrini, Erik Tomáš, Peter Žiga, Richard Raši či Denisa Saková (všetci mimoparlamentý HLAS-SD) sú Ficovi spolupáchatelia. Nesú priamu zodpovednosť za obdobie temna. Môžu si urobiť pekné fotky, šíriť prázdne frázy, ale je to len pekný obal prázdnej nádoby,“ dodal.

Heger priblížil, že v najbližších týždňoch ho čakajú „dôležité rozhodnutia“. Demokrati podľa neho musia spolupracovať. „Nemôžu sa spájať so zlom v podobe Fica, Pellegriniho, Milana Uhríka (mimoparlamentná Republika) a im podobným,“ napísal v závere statusu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko