Na hlavný obsah

Herec Renner podstúpil po nehode operáciu, je stále vo vážnom stave

Utrpel poranenie hrudníka i ďalšie zranenia.

Herec Renner podstúpil po nehode operáciu, je stále vo vážnom stave
Americký herec Jeremy Renner. Foto: TASR/AP

Americký herec Jeremy Renner, ktorý v nedeľu (1. 1.) utrpel vážne zranenia pri odpratávaní snehu, podstúpil operáciu. Jeho stav je stále kritický, ale stabilný, povedala médiám jeho hovorkyňa Samantha Mastová.

Renner podľa nej utrpel tupé poranenie hrudníka a bližšie nespresnené ortopedické zranenia a zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti.

https://twitter.com/extratv/status/1610023191497543683

Rennera, známeho okrem iného z filmu Avengers: Endgame (2019) a ďalších marveloviek, v nedeľu po nehode pri odpratávaní snehu pri svojom dome v Nevade letecky previezli do nemocnice. Stále sa nevie, ako presne k zraneniu došlo. Na severozápade Nevady, kde vlastní dom, však na konci roka napadlo veľké množstvo snehu.

„Jeremyho rodina by rada vyjadrila vďaku neuveriteľným lekárom a zdravotným sestrám, ktorí sa o neho starali,“ uviedla vo vyhlásení Mastová. Rodina taktiež poďakovala miestnej polícii i hasičom a dodala, že je „nesmierne ohromená a oceňuje príval lásky a podpory od jeho fanúšikov“.

Nehoda so snežným pluhom

Renner pred nehodou odpratával cestu pred svojím domom v nevadskom Rene pomocou svojho snežného pluhu, aby sa jeho rodina mohla dostať von po silnej búrke, uviedla BBC.

Jediným účastníkom nehody bol 51-ročný herec, uviedol úrad šerifa okresu Washoe a dodal, že prípad vyšetruje.

Bulvárny web TMZ uviedol, že Rennerovi na mieste pomáhali susedia, z ktorých jeden bol lekár. Jeho rodina vo vyhlásení poďakovala „rodinám Caranových a Murdockových“.

Spojené štáty cez novoročný víkend zasiahla silná snehová búrka, pri ktorej v ôsmich štátoch zahynulo najmenej 60 ľudí. Tisíce domácností postihli výpadky prúdu a vážne sa narušilo cestovanie.

Dvojnásobný držiteľ nominácie na Oscara Renner je známy predovšetkým vďaka úlohe Clinta Bartona alebo Hawkeya z dielne americkej spoločnosti Marvel Studios. Zahral si v niekoľkých filmoch o superhrdinoch Avengers a v spin-off televíznom seriáli Hawkeye.

Renner si meno urobil aj výkonmi vo filmoch zo série Mission: Impossible. Nominovali ho na Oscara za hlavnú úlohu v dráme z vojny v Iraku The Hurt Locker (Smrť čaká všade, 2008) a vedľajšiu úlohu v snímke The Town (Mesto, 2010).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet