Na hlavný obsah

Iránska polícia zadržala niekoľko futbalistov

Oslavovali so ženami a pili alkohol.

Iránska polícia zadržala niekoľko futbalistov
Ilustračná snímka iránskej vlajky. Foto: Unsplash

Iránska polícia nakrátko zadržala niekoľko nemenovaných prominentných futbalistov pri zásahu na silvestrovskej (31. 12.) oslave, kde oslavovali so ženami a pili alkohol. S odvolaním sa na iránske médiá o tom informovala agentúra AFP.

Miešanie pohlaví mimo manželstva a pitie alkoholu je podľa iránskeho moslimského práva zakázané. Iránska futbalová federácia sa k tejto záležitosti zatiaľ nevyjadrila.

„Futbalisti a bývalí hráči jeden z hlavných teheránskych futbalových klubov boli večer zatknutí na zmiešanej párty v meste Davand,“ uviedla polooficiálna tlačová agentúra Tasnim. „Niektorí hráči boli v podnapitom stave po požití alkoholu,“ dodala. Totožnosť futbalistov a ich klubov neuviedla.

Tlačová agentúra YJC napojená na iránsku štátnu televíziu, uviedla, že išlo o narodeninovú oslavu. Uviedla, že všetkých zadržaných prepustili okrem jednej osoby, ktorá nie je futbalistom. Prokuratúra uviedla, že proti zadržaným sa začalo konanie a podrobnosti zverejnia neskôr, informovala polooficiálna tlačová agentúra Fars.

Sociálne obmedzenia patria medzi problémy, ktoré v posledných mesiacoch vyvolali v Iráne masové nepokoje. Súčasné protesty proti prísnym pravidlám obliekania žien a teokratickej vláde predstavujú jednu z najväčších výziev pre islamskú republiku od revolúcie v roku 1979.

Od začiatku nepokojov bolo niekoľko iránskych futbalistov zatknutých za podporu demonštrácií alebo mali problémy s úradmi.

Dva dni po Vianociach napríklad iránske úrady odklonili lietadlo smerujúce do Dubaja, aby zabránili manželke a dcére bývalého kapitána národného futbalového tímu Aliho Daeia opustiť krajinu. Daei nedávno podporil boj za práva žien v islamskej krajine, za čo mu úrady zhabali pas.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet