Na hlavný obsah

Lyžovanie-SP: Goggiová v Cortine vyhrala štvrtý zjazd v sezóne

Petra Vlhová preteky vynechala.

Lyžovanie-SP: Goggiová v Cortine vyhrala štvrtý zjazd v sezóne
Talianska lyžiarka Sofia Goggiová. Foto: TASR/AP

Talianska lyžiarka Sofia Goggiová vyhrala piatkový zjazd Svetového pohára v Cortine d’Ampezzo a upevnila si vedenie v priebežnej klasifikácii disciplíny. Domáca favoritka zvíťazila s náskokom 13 stotín sekundy pred Slovinkou Ilkou Štuhecovou, tretia skončila Nemka Kira Weidleová (+0,36).

Štvrté miesto obsadila Američanka Mikaela Shiffrinová (+0,50), ktorá zvýšila náskok v celkovom poradí SP pred Petrou Vlhovou na 449 bodov. Slovenka preteky v Cortine vynechala.

Goggiová predviedla na zjazdovke Olympia delle Tofane svoju typickú riskantnú jazdu. Najviac času na konkurentky získala vo štvrtom sektore. Tam zvolila v tiahlych rýchlych zákrutách odvážnu líniu a potom v závere potvrdila cit pre sklz.

Potvrdila svoju dominanciu v kráľovskej alpskej disciplíne. Vyhrala štvrtý z piatich zjazdov v sezóne a získala v nich 480 z maximálne možných 500 bodov. Tridsaťročná talianska reprezentantka slávila 21. víťazstvo v kariére, z toho šestnáste v zjazde.

Nepríjemný moment zažila Švajčiarka Corinne Suterová, olympijskú šampiónku z Pekingu na terénnej vlne katapultovalo do vzduchu a nasledoval krkolomný pád vo vysokej rýchlosti. Značne otrasená však dokázala vstať a zlyžovať do cieľa.

Problémy na tomto mieste mala aj Shiffrinová, líderka SP ich však ustála, no stratila potrebnú rýchlosť, čo ju po nádejných medzičasoch nakoniec stálo pódiové umiestnenie.

Piatkovým zjazdom nahradili zrušené preteky v St. Antone, ďalší je na programe v sobotu o 10.00 h. Na nedeľu je naplánovaný super-G (11.30). Vlhová v Cortine neštartuje, najbližšie sa predstaví v utorok a stredu v dvoch obrovských slalomoch v Kronplatzi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport