Na hlavný obsah

Lyžovanie-SP: Kriechmayr triumfoval v zjazde v Kitzbüheli

Slovensko v súťaži nemalo zastúpenie.

Lyžovanie-SP: Kriechmayr triumfoval v zjazde v Kitzbüheli
Vincent Kriechmayr. Foto: TASR/AP

Rakúšan Vincent Kriechmayr prvýkrát v kariére vyhral slávny zjazd v Kitzbüheli. Domáci lyžiar predstihol v piatok na obávanom Streife o 23 stotín sekundy Taliana Floriana Schiedera a tešil sa z celkovo 15. prvenstva v pretekoch Svetového pohára, z toho ôsmeho v zjazde. Tretie miesto obsadil Švajčiar Niels Hintermann (+0,31).

Organizátori tento rok popracovali na bezpečnosti trate, skrátili skok Mausefalle a odstránili mnohé nerovnosti, aj preto ho viacerí zjazdári hodnotili ako najľahší Streif v histórii. Napriek tomu bol pre pretekárov opäť výzvou.

Kriechmayr prešiel Karusell i Steilhang čisto, výborne prešiel aj Hausbergkannte. „Nebolo to úplne bez chýb. V Traverse som naplno riskoval, chýbalo možno pol metra a bolo by po oslavách. Tam som trochu stratil. Ani hore v plochých pasážach som nemal úplne najlepší pocit. No riskoval som a vyšlo to,“ povedal Kriechmayr pre ORF.

Vďaka nemu Rakúsko zažilo po troch rokoch triumf v zjazde v Kitzbüheli, naposledy ho z domácich pretekárov vyhral v januári 2020 Matthias Mayer, ktorý nedávno ukončil kariéru. Kriechmayr bol vtedy druhý, čo bolo jeho doteraz najlepšie umiestenie v zjazde na Streife. O rok neskôr vyhral v „Kitzi“ super-G.

Zjazdovka s pribúdajúcim času zrýchľovala a pretekári s vysokými štartovými číslami dosahovali výborné časy. Najviac z toho vyťažil Talian Schieder, ktorý s číslom 43 skončil senzačne druhý a vo veku 27 rokov dosiahol prvé pódiové umiestenie v kariére. Slovensko nemalo v súťaži zastúpenie. V poradí 83. ročník Hahnenkammu pokračuje v sobotu druhým zjazdom, v nedeľu sa pôjde tradičný slalom na Ganslernhangu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport