Na hlavný obsah

Lyžovanie-SP: Vlhová priebežne siedma v 1. kole obráku

Viedla Schiffrinová.

Lyžovanie-SP: Vlhová priebežne siedma v 1. kole obráku
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová. Foto: TASR/AP

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová figurovala po po odjazdení elitnej pätnástky 1. kola stredajšieho (25. 1.) obrovského slalomu Svetového pohára na siedmom mieste.

V talianskom Kronplatzi zaostávala za vedúcou Američankou Mikaelou Shiffrinovou o 1,22 sekundy. Druhá bola s odstupom 51 stotín Švédka Sara Hectorová, priebežná tretia pozícia patrila Talianke Marte Bassinovej (+0,65).

Druhý obrák v Kronplatzi bol náhradou za preteky v Špindlerovom Mlyne, ktoré zrušili, aby vznikol v českom stredisku priestor pre ďalší slalom. Pri prvých číslach vládla na štarte hmla, ktorá sa postupne rozplynula, podložka na zjazdovke Erta bola aj vďaka mínusovým teplotám v lepšom stave ako v utorok (24. 1.).

Vlhová so štartovým číslom 5 predvádzala od úvodu plynulú jazdu, postrážila si aj kritickú červenú bránku v strmine, kde zvolila vyšší nájazd a na treťom medzičase bola priebežne tretia so stratou 0,48 s na Shiffrinovú. V záverečnom sektore však urobila veľkú chybu a v cieli mala vyše sekundové manko.

Najlepšiu jazdu v 1. kole predviedla víťazka utorkového obrovského slalomu a rekordérka v počte triumfov v SP Shiffrinová. Nevyhla sa zaváhaniu na problematickej červenej bránke, ale inak išla čisto, dravo a v správnych chvíľach vedela pustiť lyže.

Líderka SP i klasifikácie disciplíny mala pred 2. kolom (13.30 h) na konkurentky náskok vyše pol sekundy. Najviac sa jej priblížila Hectorová, do jednej sekundy sa zmestili ešte Bassinová, Nórka Ragnhild Mowinckelová (+0,72) a domáca Federica Brignonenová (+0,90).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport