Na hlavný obsah

Muž v Budapešti dobodal troch policajtov

Jeden z nich zraneniam podľahol.

Muž v Budapešti dobodal troch policajtov
Ilustračná snímka. Foto: Wikipedia/Debat634643642362

Muž v Budapešti vo štvrtok (12. 1.) neskoro večer pobodal troch policajtov. Jeden z nich neskôr v nemocnici svojim zraneniam podľahol, informovala v piatok (13. 1.) podľa agentúry Reuters polícia vo vyhlásení.

Policajtov privolali do domu v 11. obvode na juhozápade maďarského hlavného mesta susedia, pretože agresívny muž sa snažil dostať do jedného z bytov. Keď ho traja strážcovia poriadku chceli zadržať, muž na nich zaútočil nožom a pokúsil sa z miesta utiecť na ulicu.

Štvrtý policajt ho strelil do nohy a útočníka sa podarilo zadržať. Zranených policajtov odviezli do nemocnice. Obeťou je 29-ročný policajt Péter Baumann, oznámila maďarská polícia.

„S hlbokým zármutkom zdieľame bolesť rodiny zosnulého kolegu. Nadstrážmajster by mal vo februári 30 rokov,“ píše polícia. Na policajné budovy v Maďarsku vyvesili čierne vlajky a čierne stuhy sú aj na služobných vozidlách polície.

„Nešlo o teroristický čin,“ povedal prokurátor Pál Fürcht. Polícia prípad vyšetruje ako vraždu spáchanú na členovi poriadkových zložiek.

Maďarský premiér Viktor Orbán v piatok v pravidelnom piatkovom rozhovore na rozhlasovej stanici Kossuth vyjadril sústrasť rodine policajta, ktorý zomrel, a sľúbil, že jej vláda pomôže.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet