Na hlavný obsah

Na parížskej vlakovej stanici pobodal útočník šesť ľudí

Polícia ho zadržala, motív nie je jasný.

Na parížskej vlakovej stanici pobodal útočník šesť ľudí
Policajti na mieste činu na parížskej vlakovej stanici Gare du Nord. Foto: Twitter

Na parížskej stanici Gare du Nord v stredu (11. 1.) ráno útočník pobodal šesť ľudí. Polícia muža zadržala, je postrelený a v nemocnici bojuje o život, uviedol minister vnútra Gérald Darmanin, ktorý prišiel na miesto činu.

Zranených ošetrili záchranári a jedného previezli do nemocnice. Motív činu zatiaľ nie je jasný. Incident narušil železničnú dopravu počas rannej špičky, vlaky sa však podľa hovorkyne SNCF už opäť rozbehli.

K incidentu došlo o 06.42 h SEČ a polícia útok rýchlo zastavila. Zadržaný pri sebe nemal žiadne doklady a jeho identitu úrady zisťujú, uviedol Darmanin. Dodal, že muž zatiaľ nič nepovedal a o jeho motivácia naďalej panujú nejasnosti.

Podľa stanice BFM TV mal útočník pravdepodobne malý vreckový nôž. Jeden napadnutý človek mal povrchové poranenie lopatky, ďalších päť malo ľahšie zranenia. Policajt mimo služby, ktorý zasiahol, vyviazol s ľahším zranením vďaka nepriestrelnej veste, píše Le Figaro.

Prípad vyšetruje parížska prokuratúra. Na stanicu dorazila jej šéfka Laure Beccuauová. Ale aj parížsky policajný prefekt Laurent Nunez a starostka metropoly Anne Hidalgová, uviedla AFP.

„Dnes ráno na stanici Gare du Nord istá osoba zranila niekoľko ľudí. Bola rýchlo neutralizovaná. Ďakujem bezpečnostným zložkám za účinnú a odvážnu reakciu,“ napísal na twitteri minister vnútra Gérald Darmanin.

Gare du Nord je významný dopravný uzol, odkiaľ vychádzajú prímestské aj celoštátne vlaky. Je tiež východiskovým bodom medzinárodných liniek Thalys do Bruselu a Eurostar do Londýna.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet