Na hlavný obsah

Na väčšine územia hrozí poľadovica

Výstraha trvá do rána.

Výstraha na mape Slovenska.
Výstraha pred poľadovicou platí na väčšine územia.Foto: SHMÚ

Na väčšine územia, s výnimkou okresov na západe a východe, hrozí počas stredajších (11. 1.) večerných a nočných hodín poľadovica. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe.

Vydal výstrahu prvého stupňa pred poľadovicou. Trvá od 21.00 h do štvrtka (12. 1.) 10.00 h. Zároveň platí výstraha prvého stupňa pred povodňou z trvalého dažďa pre okres Michalovce.

Poľadovica sa môže ojedinele tvoriť v okresoch na celom území Banskobystrického a Žilinského kraja. Výstraha platí aj pre okresy Košického, Prešovského, Trenčianskeho a Nitrianskeho kraja.

Poľadovica predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravu, pohyb osôb či infraštruktúru. „Výskyt poľadovice je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ uviedli meteorológovia.

Hydrologická výstraha pred povodňou v okrese Michalovce trvá predbežne do 19.00 h. „Na Latorici budú pretrvávať vysoké vodné stavy zodpovedajúce prvému stupňu povodňovej aktivity. Vývoj hydrologickej situácie bude priebežne aktualizovaný,“ uviedol SHMÚ.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko