Na hlavný obsah

Najmenej 145 ľudí pravdepodobne neprežilo lodné nešťastie v Kongu

Zachránilo sa približne 55 pasažierov.

Najmenej 145 ľudí pravdepodobne neprežilo lodné nešťastie v Kongu
Na ilustračnej snímke - prevrátený čln. Foto: TASR/AP

Pri potopení preťaženého plavidla na rieke v severozápadnom Kongu pravdepodobne zahynulo najmenej 145 ľudí. Informovala o tom vo štvrtok (19. 1.) agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady.

Zachránilo sa približne 55 pasažierov. Motorový čln, ktorý mieril po rieke Lulonga z Konžskej demokratickej republiky do susednej Konžskej republiky preťažil tovar a zvieratá a potopil sa v utorok (17. 1.) neskoro večer blízko mesta Basankusu.

„Nemáme k dispozícii žiadne ďalšie dopravné prostriedky v našej provincii ani tu v oblasti Basankusu,“ uviedol Jean-Pierre Wangela, predseda skupín občianskej spoločnosti v danej oblasti, ktorá sa nachádza v Rovníkovej provincii. Wangela potvrdil, že v súčasnosti je nezvestných najmenej 145 ľudí.

Lodné nešťastia sú veľmi časté predovšetkým v odľahlých častiach Konga, kde sa mnohokrát nedá cestovať po cestách. Potopenie preplnených plavidiel si v krajine každoročne vyžiada desiatky obetí. Cestujúci často nevedia plávať a záchranné operácie sa v týchto častiach Konga veľmi obmedzujú.

Vlani v októbri zahynulo pri podobnej nehode v Rovníkovej provincii vyše 40 ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet