Na hlavný obsah

NAKA obvinila majiteľa čerpacích staníc Jurki

Zásah súvisel s daňovými podvodmi.

NAKA obvinila majiteľa čerpacích staníc Jurki
Čerpacia stanica Jurki. Foto: RTVS

Utorkový (24. 1.) zásah Národnej kriminálnej agentúry súvisel s daňovými podvodmi a obchodom s pohonnými látkami. Medzi obvinenými sú majiteľ siete čerpacích staníc aj bývalý policajt. Od skorého rána NAKA zasahovala v Bratislave, Nitre, Prievidzi a v ďalších mestách. V rámci akcie Jurgium zadržali policajti 14 ľudí.

„A to pre podozrenia z daňovej trestnej činnosti a legalizáciu príjmov z trestnej činnosti. Vo veci sa aktuálne vykonávajú domové a iné prehliadky. Vzhľadom na súčasné štádium trestného konania, Úrad špeciálnej prokuratúry nemôže poskytnúť bližšie informácie,“ uviedol hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Elitní policajti zasahovali aj v sídle spoločnosti Jurki na Prístavnej ulici v Bratislave. Podľa informácií RTVS obvinili konateľa tejto spoločnosti – Martina Jurkoviča.

O stanovisko RTVS požiadala spoločnosť Jurki aj Slovenskú asociáciu palivového priemyslu a obchodu, v oboch prípadoch neúspešne. Počas dňa sa pokúšala skontaktovať aj so samotným Martinom Jurkovičom. Jeho číslo bolo taktiež nedostupné.

Polícia nateraz nepovedala, či vyšetrovateľ a prokurátor podajú návrh na väzobné stíhanie obvinených. O prípadných návrhoch bude rozhodovať Špecializovaný trestný súd.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko