Na hlavný obsah

Nemecký prezident v Amazónii varoval pred ničením dažďových pralesov

Oblasť Amazónie je podľa neho základom existencie života na Zemi.

Nemecký prezident v Amazónii varoval pred ničením dažďových pralesov
Na ilustračnej snímke Amazonský prales. Foto: Unsplash

Nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier počas utorkovej (3. 1.) návštevy klimatického observatória v Amazónii varoval pred ničením tamojších dažďových pralesov, ktoré podľa neho predstavujú „základ existencie“. Informovala o tom agentúra DPA.

Steinmeier navštívil unikátny výskumný projekt The Amazon Tall Tower Observatory (ATTO), ktorého súčasťou je 325 metrov vysoká veža, vyššia než Eiffelovka, čnejúca sa vysoko nad koruny stromov okolitého pralesa.

Návšteva spoločne s Lemkeovou

Steinmeier v pondelok navštívil observatórium ATTO spolu s nemeckou ministerkou životného prostredia Steffi Lemkeovou. Zdôraznil pritom, že oblasť Amazónie je základom existencie života na Zemi.

„A tento základ existencie je v ohrození. Stromy, čo tu rastú, pohlcujú milióny a milióny ton oxidu uhličitého. Sú domovom nespočetných druhov rastlín a živočíchov. Nikde inde neexistuje taká biodiverzita,“ pripomenul nemecký prezident.

Zdôraznil, že pre Nemecko je ochrana klímy a dažďových pralesov jednou z hlavných priorít a preto podporuje mnohé projekty a iniciatívy v tejto oblasti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet