Na hlavný obsah

NHL: Fehérváry strelil víťazný gól Washingtonu

Tatar v drese diablov opäť s asistenciou.

NHL: Fehérváry strelil víťazný gól Washingtonu
Martín Fehérváry z Washingtonu Capitals v súboji s Coleom Sillingerom z Columbusu Blue Jackets. Foto: TASR/AP

Slovenský hokejový obranca Martin Fehérváry z Washingtonu strelil víťazný gól v nočnom zápase NHL na ľade Columbusu. Svojím druhým presným zásahom v sezóne prispel k triumfu 6:2.

Z víťazstva sa tešil aj brankár New Yorku Rangers Jaroslav Halák, ktorý k triumfu na ľade Montrealu 4:1 prispel 17 zákrokmi. Útočník New Jersey Tomáš Tatar zaznamenal asistenciu v treťom zápase po sebe, no jeho tím podľahol doma St. Louis 3:5.

https://www.youtube.com/watch?v=0D1qUjpHBHY

Fehérváry nastúpil v tretej obrannej dvojici Capitals s Alexandrom Alexejevom a na ľade strávil 19:06. Jeho gólový moment prišiel v 38. minúte, keď v predbránkovom priestore tečoval strelu Dylana Stromea.

Svoje mužstvo tým poslal do vedenia 3:2, ktoré v ďalšom priebehu zápasu navýšilo tromi gólmi. Slovenský obranca si okrem druhého gólu a piateho kanadského bodu v sezóne pripísal aj dve trestné minúty.

Halák vychytal víťazstvo Rangers

Jaroslav Halák dostal po jednozápasovej odmlke opäť príležitosť v bránke Rangers. Na triumf nad Floridou 5:3, ku ktorému prispel 32 zákrokmi, nadviazal svojím tretím víťazstvom po sebe a štvrtým v sezóne.

V drese zdolaných Canadiens nebodoval Halákov krajan Juraj Slafkovský, ktorý nastúpil na krídle druhej formácie. Na ľade strávil 13:23 minút a do štatistík si pripísal jeden mínusový bod a jeden hit. Pre Montreal to bola siedma prehra po sebe.

Útočník Tomáš Tatar si pripísal asistenciu vo všetkých troch januárových zápasoch. Túto sériu si predĺžil v 29. minúte stretnutia so St. Louis, keď Jack Hughes svojím druhým gólom v zápase upravil na priebežných 2:1. Devils napokon nádejný náskok neudržali a prehrali 3:5.

Tatar v zápase odohral 17:56 a do štatistík si pripísal aj jeden plusový bod. Na bránku vyslal 7 striel, v zápase bol aktívnejší iba Hughes (9). Tatar má po 38 odohratých na konte 24 bodov za 9 gólov a 15 asistencií. S 21 plusovými bodmi je spoločne s obrancom Jonasom Siegenthalerom najlepší z tímu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport