Na hlavný obsah

NHL: Fehérváryho Capitals zdolali Columbus

Calgary s Ružičkom prehralo na ľade Chicaga.

NHL: Fehérváryho Capitals zdolali Columbus
Útočník Columbusu Blue Jackets Patrik Laine (vľavo) v súboji so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym z Washingtonu Capitals. Foto: TASR/AP

Hokejisti Washingtonu so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym zdolali v nočnom zápase NHL Columbus 1:0. V akcii bol aj útočník Adam Ružička, ktorého Calgary prehralo na ľade Chicaga 3:4 po predĺžení.

V noci na pondelok (9. 1.) sa zrodili dva hetriky. David Pastrňák pomohol tromi gólmi a asistenciou k suverénnemu triumfu Bostonu na ľade Anaheimu 7:1. Kyle Connor sa tromi presnými zásahmi podieľal na víťazstve Winnipegu nad Vancouverom 7:4.

Jediný gól súboja Washington – Columbus vsietil už v 3. minúte domáci obranca Erik Gustafsson. Brankár Darcy Kuemper zneškodnil všetkých 38 striel hostí a dosiahol štvrté čisté konto v sezóne, tretie za uplynulých 10 štartov.

Tohtosezónnu premiéru v NHL absolvovali skúsení útočníci Nicklas Bäckström a Tom Wilson, ktorí sa vrátili do zostavy Capitals po operáciách. Fehérváry nastúpil v tretej obrannej dvojici s Alexandrom Alexejevom, odohral 17:44 min. Vyslal jednu strelu na bránku, rozdal štyri bodyčeky a zblokoval dve strely súpera.

O víťazstve Chicaga nad Calgary rozhodol gól Maxa Domiho na začiatku druhej minúty predĺženia. Nemecký útočník v službách Blackhawks Lukas Reichel strelil prvý gól v profiligovej kariére, ku ktorému pridal aj dve asistencie.

„Jastrabi“ uspeli, hoci druhýkrát za sebou nastúpili bez zraneného ofenzívneho lídra Patricka Kanea. Ružička odohral vo štvrtom útoku „plameňov“ 7:52 min a pripísal si mínusový bod.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport