Na hlavný obsah

NHL: Kelemen v premiére nebodoval, odohral viac ako 10 minút

Coyotes prehrali 2:5.

NHL: Kelemen v premiére nebodoval, odohral viac ako 10 minút
Slovenský hokejista Miloš Kelemen (vpravo) v drese Arizony Coyotes. Foto: TASR/AP

Slovenský hokejista Miloš Kelemen absolvoval premiéru v NHL. V noci na stredu (24. 1.) nastúpil v druhom útoku Arizony v dueli s Anaheimom, v ktorom domáci Coyotes prehrali 2:5. Kelemen strávil na ľade 10 minút a 4 sekundy, na bránku súpera vyslal jednu strelu a prezentoval sa tromi bodyčekmi. Martin Fehérváry si pripísal na konto asistenciu, Washington však prehral na pôde Colorada 2:3.

Kelemena vedenie Arizony v utorok (24. 1.) povolalo z farmárskeho mužstva Tucson Roadrunners (AHL) do prvého tímu, v ktorom nahradil Michaela Carconeho. Slovenský krídelník ťahá svoju prvú sezónu v zámorí.

Bronzový medailista zo ZOH v Pekingu podpísal vlani v máji s Coyotes dvojročný nováčikovský kontrakt. Na jeseň sa predstavil v prípravnom kempe „kojotov“, po ktorom zamieril na farmu do AHL. V drese Tucsonu odohral 39 zápasov, v ktorých nazbieral 20 kanadských bodov za deväť gólov a 11 asistencií.

Fehérváry odohral proti Coloradu 17 minút a prihral na prvý gól Capitals. Tampa s Erikom Černákom zdolala Ninnesotu 4:2. Slovenský obranca absolvoval 19:12 min. New Jersey Devils s Tomášom Tatarom zvíťazili nad Vegas Golden Knights 3:2 po predĺžení. O zisku dvoch bodov pre domácich rozhodol svojím druhým gólom Dougie Hamilton. Tatar bol na ľade 15:15 min.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport