Na hlavný obsah

NHL: Tampa s Černákom vyrovnala klubový rekord

Z výhry sa tešil aj Fehérváry.

NHL: Tampa s Černákom vyrovnala klubový rekord
Slovenský hokejista v drese Tampy Bay Lightning Erik Černák (vpravo). Foto: TASR/AP

Hokejisti Tampy Bay so slovenským obrancom Erikom Černákom zdolali v noci na piatok (27. 1.) v NHL Boston 3:2 a presekli lídrovi súťaže jeho šesťzápasovú víťaznú šnúru. Z víťazstva sa tešil aj Martin Fehérváry, ktorého Washington vyhral nad Pittsburghom 3:2 po samostatných nájazdoch. Rozhodujúci nájazd premenil Nicklas Bäckström.

Hráči Lightning vybojovali 11. domáce víťazstvo v rade, čím vyrovnali klubový rekord. Brayden Point sa na triumfe podieľal gólom a asistenciou, Nikita Kučerov mal tri asistencie.
Neuspelo New Jersey s Tomášom Tatarom, ktoré prehralo v Nashville 4:6. Slovenský útočník nebodoval v piatom zápase za sebou, čím vyrovnal negatívnu sériu z úvodu sezóny. Calgary bez Adama Ružičku podľahlo Chicagu 1:5.

Arizona si poradila so St. Louis 5:0 najmä vďaka Nickovi Schmaltzovi, ktorý strelil prvý hetrik v profiligovej kariére a pridal k nemu aj jednu asistenciu. Tri góly dal aj Frank Vatrano pri víťazstve Anaheimu na ľade obhajcu titulu Colorada 5:3, bol to jeho tretí hetrik v NHL.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport