Na hlavný obsah

NHL: Tatar prispel asistenciou k víťazstvu New Jersey

Asistoval aj Erik Černák z Tampy Bay.

NHL: Tatar prispel asistenciou k víťazstvu New Jersey
Hokejisti New Jersey Devils sa tešia z víťazstva nad Carolinou Hurricanes. Foto: TASR/AP

Slovenskí hokejisti Tomáš Tatar a Erik Černák prispeli v zámorskej NHL k víťazstvám svojich tímov zhodne jednou asistenciou. Tatar sa podieľal na góle Nica Hischiera, ktorým v poslednej minúte spečatil triumf New Jersey na ľade Caroliny 5:3.

Černák prihral Nikitovi Kučerovovi na prvý zásah Tampy Bay v domácom súboji s Columbusom, jeho tím vyhral 6:3. Kučerov sa blysol štyrmi bodmi za dva góly a dve asistencie, rovnakú bilanciu mal Jevgenij Malkin v súboji Pittsburghu s Vancouverom (5:4).

https://www.youtube.com/watch?v=Cklkxyo3Jjw

Carolina viedla ešte na konci tretej tretiny nad New Jersey 3:1, hostia však v poslednej minúte prostrednej časti vyrovnali v priebehu 18 sekúnd a napokon sa tešili z víťazstva. Potvrdili ho v záverečnej minúte na 5:3, keď Tatar vysunul z vlastnej tretiny do úniku Hischiera, toho fauloval pred zakončením do prázdnej bránky Jordan Staal a arbitri pripísali kapitánovi hostí technický gól.

Tatar si pripísal 25. bod v sezóne (9+16), celkovo odohral 17:45 min s plusovým bodom, dvoma strelami, štyrmi bodyčekmi a dvoma trestnými minútami. Carolina dala dva góly pri vlastnom oslabení, napriek tomu prehrala štvrtý zápas za sebou.

Séria ôsmich víťazstiev na domácom ľade

Černák má v prebiehajúcej sezóne na konte osem bodov (1+7). Doma proti Columbusu už po 100 sekundách hry prihrávkou od modrej čiary našiel pred bránkou Kučerova a ruský útočník otvoril skóre. Slovenský zadák strávil na ľade 17:30 min, okrem asistencie mal plusový bod, dve strely a tri „hity“.

Tampa vyhrala osemkrát v sérii na svojom ľade. Brayden Point sa strelecky presadil v deviatom stretnutí za sebou pred vlastným publikom a opäť tak vylepšil klubový rekord.

https://www.youtube.com/watch?v=U0pNkpC92Mk

Slovenský útočník Adam Ružička nebodoval v siedmom dueli za sebou, jeho Calgary prehralo na ľade St. Louis 3:4 po predĺžení. Ružička nastúpil vo štvrtej formácii, odohral 11:52 min a mal tri strelecké pokusy.

Artemij Panarin rozhodol v nájazdoch o triumfe New Yorku Rangers nad Minnesotou 4:3. V bránke domácich stál Igor Šesťorkin a predviedol 28 zákrokov, chrbát mu na striedačke kryl Jaroslav Halák.

Nemecký obranca Moritz Seider zaznamenal štyri asistencie a výrazne tak prispel k víťazstvu Detroitu nad Winnipegom (7:5)

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport