Na hlavný obsah

NHL: Winnipeg otočil zápas so St. Louis na 4:2

Všetky štyri góly Jets padli v poslednej tretine.

NHL: Winnipeg otočil zápas so St. Louis na 4:2
Na snímke vpravo brankár St. Louis Jordan Binnington likviduje strelu, vľavo hráč Jets Pierre-LucDubois. Foto: TASR/AP

Hokejisti Winnipegu Jets zvíťazili v jedinom nočnom zápase zámorskej NHL doma nad St. Louis Blues 4:2. Ukončili tak sériu troch prehier. Domáci prehrávali v 43. minúte 0:2. Štyrmi gólmi v tretej tretine duel otočili a súperom uštedrili už šiestu prehru vo vzájomných stretnutiach po sebe.

Domáci boli počas celého duelu aktívnejší a súpera prestrieľali 39:26, no dlho sa nevedeli presadiť cez brankára Jordana Binningtona. Jeho náprotivok Connor Hellebuyck držal čisté konto do 35. minúty. Vtedy ho prekonal pri presilovke kľučkou na blafák Jake Neighbours, ktorému asistoval aj brankár Binnington.

V 43. minúte zvýšil na 2:0 po brejku Nikita Alexandrov, no potom už úradovali domáci. Už o 40 sekúnd odpovedal Josh Morrissey, v 50. minúte vyrovnal po peknej kombinácii Mark Scheifele.

Necelú polminutu po ňom poslal Winnipeg do vedenia opäť najproduktívnejší obranca tímu Morrissey. Jets si v závere bez problémov postrážili náskok a na 4:2 upravil do prázdnej bránky dvojgólový Scheifele.

Pre Blues to bola piata prehra v sérii. Nezískali v nich ani bod a na postupové priečky strácajú osem bodov. Winnipeg je druhý v tabuľke Západnej konferencie o bod za Dallasom, ktorý má zápas k dobru.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport