Na hlavný obsah

Nóri ovládli preteky s hromadným štartom v Ruhpoldingu

Vyhral Johannes Thingnes Bö.

Nóri ovládli preteky s hromadným štartom v Ruhpoldingu
Nórsky biatlonista Johannes Thingnes Bö. Foto: TASR/AP

Nórsky biatlonista Johannes Thingnes Bö triumfoval v nedeľňajších (15. 1.) hromadných pretekoch mužov na 15 km v rámci piateho kola Svetového pohára a opäť zvýšil svoj náskok na čele celkového poradia.

V nemeckom Ruhpoldingu dosiahol čas 36:12,0 min a potvrdil vynikajúcu formu, keď už v desiatom individuálnom štarte za sebou nechýbal na pódiu.

Konkurovať mu v „masáku“ dokázal iba krajan Vetle Sjaastad Christiansen, ktorého sa však približne kilometer pred cieľom dokázal striasť a napokon pred ním vyhral s takmer 20-sekundovým náskokom (+19,3 s).

Tretí finišoval a čisto nórske pódium doplnil druhý muž celkovej klasifikácie SP Sturla Holm Laegreid (+35,3). Slovensko nemalo v pretekoch svojho zástupcu.

Pre J. T. Böa to bolo už deviate individuálne víťazstvo v prebiehajúcej sezóne, štvrté za sebou a celkovo 64. v kariére. Okrem toho má na konte aj 34 tímových víťazstiev. Okrem upevnenia si pozície lídra SP sa dostal aj na čelo poradia disciplíny.

Suverén prebiehajúcej sezóny vyhral opäť vďaka vynikajúcemu bežeckému výkonu po tom, ako na strelnici minul až tri terče. Z 30-členného štartového poľa nezastrieľal čisto žiadny biatlonista.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport