Na hlavný obsah

Objasnili prípad najväčšej mafiánskej masakry v dejinách Slovenska

Odohrala sa pred vyše 24 rokmi.

Objasnili prípad najväčšej mafiánskej masakry v dejinách Slovenska
Na ilustračnej snímke vchod do baru Fontána v Dunajskej Strede, kde došlo k poprave Papáyovcov. Foto: RTVS

Prípad najväčšej mafiánskej masakry v dejinách Slovenska sa podarilo objasniť. Pred vyše 24 rokmi vystrieľala trojica mužov v policajných uniformách 10 členov gangu Pápayovcov. Bol to konkurenčný boj v podsvetí a väčšina mafiánov, ktorí stáli za touto popravou, už nežije.

Obvinení sú štyria muži, dvaja z nich spolupracujú s políciou. Je medzi nimi Karol Bodoky, ktorého vlani priviezli na miesto činu.

Niečo za niečo, tak by sa dala nazvať situácia, ktoré predchádzala najväčšej mafiánskej poprave na Slovensku. Písal sa 2 február 1999 – v Budapešti nájomný vrah zastrelil mafiána Ďorďa Dochera aj jeho osobného strážcu.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Karol B. ktorý je v súčasnosti vo väzbe v Maďarsku, v ten februárový deň vošiel do reštaurácie so samopalom Škorpión s tlmičom pod kabátom. Išiel dozadu do boxov a tam zabil 20 ranami,“ uviedol Áron Jeney, riaditeľ Pohotovostnej polície.

Túto likvidáciu si mafián s prezývkou Turek objednal u šéfa gangu Šátorovcov. Za odplatu si Ludovit Šátor objednal u Tureka už známu popravu Pápayovcov v bare Fontána v Dunajskej Strede.

Po vyvraždení gangu Pápayovcov sa Ludovit Šátor plánoval vrátiť do Dunajskej Stredy. To sa mu nepodarilo, o život ho pripravili vlastní členovia. Odhaľovať pozadie vojny mafiánskych gangov sa darí vďaka spolupráci maďarských aj slovenských špeciálnych tímov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko