Na hlavný obsah

Odermatt na čele obráku, Adam Žampa nedokončil 1. kolo

Problémy mal už na prvom medzičase.

Odermatt na čele obráku, Adam Žampa nedokončil 1. kolo
Na snímke slovenský lyžiar Adam Žampa v 1. kole klasického obrovského slalomu Svetového pohára mužov v alpskom lyžovaní vo švajčiarskom Adelbodene. Foto: TASR/AP

Domáci lyžiar Marco Odermatt sa usadil na čele po 1. kole klasického obrovského slalomu vo švajčiarskom Adelbodene. Líder Svetového pohára i priebežného hodnotenia disciplíny viedol v sobotu (7. 1.) s náskokom 32 stotín pred Nórom Henrikom Kristoffersenom.

Tretí bol ďalší Švajčiar Loic Meillard, ktorý mal pred 2. kolom (13.30 h) stratu 0,49 s. Slovák Adam Žampa nedokončil 1. kolo.

Tradičný obrák opäť preveril kvality pretekárov, nástrahy 1. kola nezvládli z elitnej pätnástky Nóri Lucas Braathen, Atle Lie McGrath i domáci Justin Murisier. Joan Verdu z Andorry (č. 24) skončil po páde v ochrannej bariére medzi matracmi.

V 1. kole vypadol aj Žampa, ktorý štartoval s číslom 29. Problémy mal už na prvom medzičase, krátko po druhom ho vyhodila terénna nerovnosť mimo líniu, ešte sa zmestil do pravotočivej modrej bránky, no do ďalšej červenej už nie.

Adam Žampa bol jediný slovenský zástupca v 67-člennej štartovej listine, jeho bratovi Andreasovi sa po nedávnom zranení a operácii sezóna už skončila.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport