Na hlavný obsah

Organizátori zrušili slalom žien v Záhrebe pre nepriaznivé počasie

Vlhová sa tak na štart nepostaví.

lyžiarka Petra Vlhová na svahu
Ilustračná snímka.Foto: TASR

Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) zrušila pre nepriaznivé počasie štvrtkový (5. 1.) slalom Svetového pohára žien v chorvátskom Záhrebe. Informáciu potvrdil Boris Vlha, člen tímu slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej.

Už počas stredajšieho (4. 1.) slalomu komplikovali podmienky vysoké teploty a vo štvrtok prispel k rozhodnutiu kompetentných aj silný vietor. V tejto sezóne zrušili už piate podujatie, zakaždým pre nepriaznivé počasie.

„Asi urobili správne rozhodnutie, v závere stredajšieho prvého kola sa lyžovalo pomaly na tráve. Dnes by to bol rovnaké, možno ešte horšie, keďže fúka silný vietor,“ uviedol Vlha.

Zároveň priznal, že slovenskej lyžiarke rozhodnutie svojím spôsobom vyhovuje: „Nám to trocha pomohlo, môžeme zajtra trénovať obrák a pripraviť sa aj na Flachau. Peťa naberie sily a budeme pokračovať.“

Lyžiarky sa tak najbližšie predstavia v sobotnom (7. 1.) obrovskom slalome v Kranjskej Gore. V slovinskom stredisku zabojuje Američanka Mikaela Shiffrinová o vyrovnanie rekordu Lindsey Vonnovej v celkovom počte víťazstiev. Líderka celkového poradia dosiahla 81. triumf v stredu, keď vyhrala o 76 stotín pred Vlhovou.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport