Na hlavný obsah

Po prestrelke medzi vojakmi v Rakúsku ostal jeden mŕtvy a jeden zranený

Dôvodom bola zrejme hádka.

Po prestrelke medzi vojakmi v Rakúsku ostal jeden mŕtvy a jeden zranený
Vojenská polícia pri kasárňach. Foto: kurier.at

Jedného mŕtveho a jedného zraneného si v piatok (6. 1.) ráno vyžiadala prestrelka medzi dvoma vojakmi v kasárňach v rakúskom meste Wiener Neustadt. Uviedla to agentúra APA.

Dôvodom prestrelky, ktorá sa odohrala krátko pred 7.00 h, bola zrejme hádka hliadkujúceho vojaka s jeho nadriadeným. Vyvrcholila tým, že vojak začal paľbu. Jeho nadriadený, ktorý utrpel zranenia, ho potom zastrelil.

„Pri prestrelke dnes krátko pred siedmou hodinou ráno v kasárňach na letisku vo Wiener Neustadt zahynul strážca a ďalší vojak utrpel zranenia,“ napísal na twitteri hovorca rakúskej armády plukovník Michael Bauer. Zraneného previezli do nemocnice a incident vyšetruje polícia.

„Zjavne už došlo k sporu medzi strážcom a jeho nadriadeným  dôstojníkom,“ povedal plukovník Bauer pre denník Kurier.

Dôstojník sa pravdepodobne cítil ohrozovaný strážcom a použil služobnú zbraň. Či naozaj išlo o sebaobranu, sa v tejto chvíli nedá povedať, uviedol Bauer pre Kurier. Zatiaľ tiež nie je jasné, či jeho zranenia spôsobila streľba, dodala APA.

Podľa vyjadrenia armády sa 20-ročný vojak krátko pred výmenou stráží začal vyhrážať svojim kolegom a fyzicky napadol svojho nadriadeného. „Počas hádky padlo niekoľko výstrelov, načo bol vojak v základnej službe smrteľne zasiahnutý,“ uviedla rakúska armáda. Aké vážne je zranenie nadriadeného, sa zatiaľ nevie.

Ďalšie podrobnosti zatiaľ rakúska armáda nezverejnila. Mesto Wiener Neustadt (Viedenské Nové Mesto) leží zhruba tridsať kilometrov južne od Viedne v spolkovej krajine Dolné Rakúsko.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet