Na hlavný obsah

Polícia zasahuje po streľbe neďaleko Los Angeles, páchateľ je na úteku

Zahynulo najmenej desať ľudí.

Polícia zasahuje po streľbe neďaleko Los Angeles, páchateľ je na úteku
Ilustračná snímka z miestnej nemocnice. Foto: Twitter/ Traffic News Los Angeles

Polícia zasahuje po streľbe v Monterey Parku v Kalifornii. Denník Los Angeles Times s odvolaním sa na zdroj z prostredia orgánov činných v trestnom konaní uvádza niekoľko obetí.

Účet na twitteri informujúci o dopravnej situácii v Los Angeles a ďalšie účty na sociálnych sieťach hlásia najmenej desať mŕtvych a 16 zranených. Neskôr miestna polícia vyhlásila, že zahynulo desať ľudí a ďalší desiati sú zranení.

Podľa kapitána Andrewa Meyera z úradu šerifa v neďalekom Los Angeles sú niektorí z najmenej 10 zranených v kritickom stave. Desať ľudí zomrelo priamo na mieste činu.

Podľa správ médií sa streľba odohrala okolo 22.00 h miestneho času v blízkosti miesta konania osláv príchodu čínskeho nového roka, ktoré patria k najväčším v oblasti.

Monterey Park, kde žije veľká ázijská komunita, je vzdialený približne 11 kilometrov od centra Los Angeles. Podľa denníka Los Angeles Times boli v sobotu (21. 1.) na mieste desiatky tisíc ľudí. Podľa spravodajskej webovej stránky BBC koniec sobotňajších osláv plánovali na 21.00 h miestneho času.

Podľa záberov zverejnených na sociálnych sieťach bolo na miesto vyslaných mnoho policajtov, ktorí ho uzavreli žltou páskou. Na jednom z videí bolo vidieť, ako sanitky odvážajú zranených do nemocnice. Mnohí z nich sú pravdepodobne ázijského pôvodu.

Strelec s automatickou zbraňou

Svedkovia tvrdia, že útok spáchal strelec ozbrojený automatickou, respektíve poloautomatickou zbraňou, ktorý začal strieľať do ľudí v tanečnej sieni, pričom si zbraň opakovane nabíjal.

Bližšie informácie neboli bezprostredne známe. Polícia uviedla len to, že páchateľom z miesta činu ušiel a nepodarilo sa ho dolapiť ani po niekoľkých hodinách.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet