Na hlavný obsah

Požiar v Tatrách spôsobil škody vo výške 500 000 eur

Horel sklad v objekte drevovýroby.

Profesionálni a dobrovoľní hasiči zasahovali v Tatranskej Štrbe. V objekte drevovýroby vznikol okolo polnoci požiar. Zasiahol sklad, odkiaľ sa rýchlo šíril k ďalším objektom. Pri požiari sa nikto nezranil, materiálne škody predbežne vyčíslili na 500 000 eur.

„Pri našom príchode bola situácia veľmi vážna, pretože horel sklad. Je to vlastne výrobňa nejakých dverí a okien. Požiar sa rozširoval aj na výrobňu a tak isto aj do administratívnych priestorov. Aj keď škoda bude obrovská, uchránené hodnoty budú vysoké, pretože nezhorela administratívna budova a nezhorela ani výrobňa,“ vysvetlil veliteľ zásahu Vladimír Suržin.

„Zasahujúcim hasičom sa požiar podarilo po viac ako troch hodinách lokalizovať, momentálne naďalej pracujú na jeho likvidácii,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove Miroslava Knišová.

Na miesto udalosti vyslali aj expertíznu skupinu na zisťovanie príčin vzniku požiarov z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR v Bratislave.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny