Na hlavný obsah

Pre smrť Tyrea Nicholsa suspendovali už siedmeho policajta

Piatich prepustili ešte minulý týždeň.

Pre smrť Tyrea Nicholsa suspendovali už siedmeho policajta
Ľudia a rodina Tyrea Nicholsa, ktorý A group of demonstrators gather at dusk in Shelby Farms Park in zomrel na následky policajnej brutality, žiadajú reformu polície. Foto: TASR/AP

Polícia v meste Memphis v americkom štáte Tennessee v pondelok (31. 1.) oznámila, že v súvislosti so smrťou Afroameričana Tyrea Nicholsa dočasne uvoľnili z funkcie už siedmeho policajta. Vyplýva to zo správy agentúry AFP.

Preston Hemphill „bol uvoľnený z funkcie na začiatku vyšetrovania týkajúceho sa smrti Tyrea Nicholsa,“ uviedla hovorkyňa memphiskej polície Kim Elderová. Hemphill, ktorý je beloch, bol suspendovaný „až do výsledku prebiehajúceho vyšetrovania“, uviedla Elderová.

Podľa vyhlásenia právnika Nicholsovej rodiny použil Hemphill na zadržaného Nicholsa na začiatku zákroku paralyzér. Hemphillov právny zástupca však pre denník The Washington Post uviedol, že jeho klient sa nepripojil k ostatným, ktorí Nicholsa bili.

Piatich policajtov tmavej pleti už v súvislosti s prípadom minulý týždeň prepustili a následne obvinili z vraždy druhého stupňa.

V sobotu memphiská polícia rozpustila aj špeciálnu jednotku nazývanú Škorpión, ku ktorej policajti zapojení do incidentu patrili. Jednotka Škorpión bola založená v toku 2021 ako zásahový tím pre oblasti s vysokou kriminalitou.

      

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet