Na hlavný obsah

Pri streľbe v Londýne utrpeli zranenia štyria ľudia

Sedemročné dievča je v kritickom stave.

Pri streľbe, pravdepodobne z automobilu, utrpeli v Londýne zranenia štyria ľudia – tri ženy a sedemročné dievča. Jej zranenia sú život ohrozujúce, uviedla agentúra Reuters. Incident sa odohral blízko kostola, kde sa práve konal pohreb, informovala britská polícia. Zatiaľ nikoho nezadržali.

Neznámy páchateľ či páchatelia strieľali neďaleko vlakovej stanice Euston. Dievča previezli do nemocnice a jej stav zostáva kritický. Rovnako hospitalizovali aj tri ženy vo veku 41, 48 a 54 rokov.

„Prebieha vyšetrovanie a na povrch vyplývajú stále nové detaily incidentu. Zatiaľ nikoho nezadržali,“ uviedla londýnska polícia. „Incident sa odohral v blízkosti kostola, kde sa konal pohreb. Podľa prvotného vyšetrovania výstrely vypálili z idúceho vozidla, ktorým potom z miesta činu odišli,“ dodala polícia.

Vyzvala všetkých, ktorí by z miesta činu mali akékoľvek videozábery, aby sa obrátili na políciu.

Podľa britského bulvárneho denníku Daily Mail boli obete streľby účastníčkami pohrebu matky s dcérou, ktorý sa odohrával v neďalekom kostole.

Londýnsky starosta Sadiq Khan označil streľbu za „veľmi znepokojivú“. Ako dodal, je v úzkom kontakte s metropolitnou políciou, aby sa dozvedel, čo sa stalo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet