Na hlavný obsah

Pri útoku ozbrojencov na mexickú väznicu zahynulo 14 ľudí

Utieklo 24 väzňov.

Pri útoku ozbrojencov na mexickú väznicu zahynulo 14 ľudí
Ilustračná snímka väzenia. Foto: Unsplash

Štrnásť ľudí zahynulo a ďalších 13 utrpelo zranenia v nedeľu (1. 1.) pri útoku ozbrojencov na väznicu v meste Ciudad Juárez na severe Mexika. Zo zariadenia sa podarilo ujsť 24 väzňom, oznámila prokuratúra mexického štátu Chihuahua. Informovala o tom agentúra AFP.

Ozbrojenci zaútočili na väzenie na obrnených vozidlách približne o 7.00 h miestneho času (15.00 h SEČ), uviedla prokuratúra. Dodala, že medzi obeťami je desať väzenských dozorcov a príslušníkov ochranky.

Tesne pred útokom strieľali ozbrojenci na neďalekom bulvári po príslušníkoch mestskej polície. Štyroch mužov sa polícii následne podarilo dolapiť a zadržať, spresnila prokuratúra. Neskôr zaútočili muži na terénnom vozidle značky Hummer na ochranku pred väzením.

Prokuratúra tiež uviedla, že útok ozbrojencov vyvolal násilnosti medzi väzňami a dozorcami. V tomto zariadení sú väznení členovia rôznych drogových kartelov a zločineckých skupín, spresnila. Nešpecifikovala však, ako sa 24 väzňom podarilo zo zariadenia ujsť.

Mesto Ciudad Juárez bolo roky dejiskom bojov medzi konkurenčnými drogovými kartelmi Sinaloa a Juárez. Násilné strety si tam v uplynulom desaťročí vyžiadali tisícky obetí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet