Na hlavný obsah

Pri výbuchu plynu v obytnom dome v Uzbekistane zahynulo päť ľudí

Dve osoby utrpeli zranenia.

Pri výbuchu plynu v obytnom dome v Uzbekistane zahynulo päť ľudí
Na ilustračnej snímke plynový sporák. Foto: RTVS

Najmenej päť mŕtvych si vyžiadal výbuch plynu v štvorpodlažnom dome v jednom z najväčších miest Uzbekistanu, Nukuse. Novinárom to v pondelok (30. 1.) povedali záchranári, ktorí z trosiek vyslobodili ďalšie štyri obete. Pri nedeľňajšom (29. 1.) výbuchu sa zrútili tri podlažia obytného domu.

„Pod troskami sme našli telá ešte štyroch ľudí. Celkový počet obetí stúpol na päť,“ citovala agentúra TASS komuniké ministerstva pre mimoriadne udalosti stredoázijskej krajiny.

Záchranári z trosiek vyslobodili tiež päťročné dievča, ktoré s rôznymi zraneniami previezli do nemocnice. Ďalší dvaja ľudia pri výbuchu utrpeli ľahké zranenia.

Nukus, ktorý má asi 325 000 obyvateľov, je hlavným mestom Karakalpatskej autonómnej republiky, v ktorej vlani v lete pri nepokojoch prišlo podľa úradov o život 18 ľudí a ďalšie stovky utrpeli zranenia.

Protesty tisícov ľudí proti návrhu ústavného dodatku znamenajúceho obmedzenie autonómie republiky na západe Uzbekistanu predstavovali najhoršie násilnosti v stredoázijskej krajine skoro za dve dekády. Návrh úrady stiahli.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet