Na hlavný obsah

Pri zrážke autobusov v Senegale zomrelo 40 ľudí

Desiatky osôb utrpeli zranenia.

Pri zrážke autobusov v Senegale zomrelo 40 ľudí
Na snímke nehoda dvoch autobus v Senegale, ktorá si vyžiadala 40 mŕtvych a desiatky zranených. Foto: twitter/Sosscope Media

Pri zrážke dvoch autobusov v Senegale v nedeľu (8. 1.) zomrelo 40 ľudí a osem desiatok ďalších osôb utrpelo zranenia, informovala o tom agentúra DPA. Podľa nej prezident tejto západoafrickej krajiny Macky Sall vyhlásil od pondelka (9. 1.) trojdňový štátny smútok.

„Som hlboko zarmútený dnešnou tragickou dopravnou nehodou v Gniby, pri ktorej zomrelo 40 ľudí a mnoho ďalších sa ťažko zranilo,“ napísal Sall na twitteri a rodinám obetí vyjadril sústrasť. Prezident tiež uviedol, že zvolá zasadnutie vlády, ktorá prerokuje bezpečnosť cestnej premávky v krajine.

Nehoda sa stala v nedeľu skoro ráno, niekoľko hodín po polnoci v centrálnej časti Senegalu v regióne Kaffrine. Jej príčinu ani viac podrobností zatiaľ tlačové agentúry neuvádzajú.

Podľa agentúry AFP ide o jednu z najtragickejších nehôd v posledných rokoch v krajine. Cestné nehody sú tam ale bežné, okrem iného pre nedisciplinovaných vodičov a zlý stav ciest i vozidiel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet