Na hlavný obsah

Prípad štyroch mŕtvych v Michalovciach vyšetrujú ako vraždu

Polícia označila udalosť za rodinnú tragédiu.

Prípad štyroch mŕtvych v Michalovciach vyšetrujú ako vraždu
Polícia na mieste činu v Michalovciach. Foto: TASR

Obhliadkou miesta činu začala polícia trestné stíhanie pre trestný čin obzvlášť závažného zločinu vraždy. V súvislosti so štyrmi osobami bez známok života, ktoré našli v utorok (17. 1.) podvečer v jednom z bytov v Michalovciach, o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Lenka Ivanová.

Po oznámení na tiesňovej linke našli policajti v byte telá dvoch dospelých osôb a dvoch detí. „Ulicami mesta Michalovce sa okamžite začali šíriť špekulácie, dohady a dezinformácie o tom, čo sa za dverami bytu vlastne stalo a či údajný vrah naďalej nebehá po slobode. Je nevyhnutné upokojiť širokú verejnosť, že podľa doposiaľ získaných, zhromaždených a vyhodnotených informácií ide o rodinnú tragédiu,“ uviedla.

Kedy, akým spôsobom, za akých okolností a prečo k nej vlastne došlo sú predmetom ďalšieho, rozsiahleho vyšetrovania.

Poznamenala, že dokumentovanie takejto tragédie je mimoriadne náročné a zdĺhavé. Policajti zaisťovali stopy a dôkazy do skorých ranných hodín, všetky putovali na kriminalisticko-expertízne skúmanie.

„Vyšetrovanie prípadov má svoje postupy. V tomto prípade ide aj o mimoriadne citlivý prípad a zverejnenie akýchkoľvek, hoci aj čiastkových informácií, môže zmariť alebo sťažiť ďalší postup vo vyšetrovaní,“ dodala. Ak zistia informácie, ktoré bude možné verejnosti poskytnúť, zverejnia ich hneď, ako to situácia vo vyšetrovaní dovolí.

Obeťami sú aj dve deti

V byte na sídlisku v Michalovciach našli v utorok podvečer štyri osoby bez známok života. Úmrtie štyroch osôb, ktorým už nemohli privolaní záchranári pomôcť, potvrdili hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová aj polícia.

Podľa informácií RTVS je za tragédiou v tejto bytovke na druhom poschodí streľba. Muž mal podľa slov miestnych držať zbraň legálne.

„Prichádzal som okolo 17.30 h tade a videl som, ako prichádzali sanitka a policajti. Jeden sused počul streľbu, tak zavolal policajtov. Došli a už sa to začalo aj riešiť,“ povedal sused Štefan z vedľajšieho vchodu. Uviedol, že rodinu pozná a označil ju za bezproblémovú.

Obeťami majú byť členovia jednej rodiny – dvaja dospelí a dve deti. Podľa slov susedov mala dcéra okolo 14 rokov a syn asi 11 rokov.

V tomto roku ide už o druhú tragédiu v Michalovciach. Na Nový rok tam 18-ročný páchateľ dobodal zdravotnú sestru. Tieto tragédie však podľa polície netreba spájať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny