Na hlavný obsah

Prokurátor navrhol väzbu pre muža obvineného z vraždy v Michalovciach

Niekoľkokrát bodol 46-ročnú ženu, ktorá na mieste zomrela.

muž v putách
Ilustračná snímka.Foto: pexels.com

Prokurátor Krajskej prokuratúry (KP) Košice podal návrh na väzobné stíhanie 18-ročného V. H., ktorého obvinili z vraždy v Michalovciach. Stotožnil sa tak s podnetom policajného vyšetrovateľa.

Okrem útekovej však navrhuje aj preventívnu väzbu. O vzatí do väzby Okresný súd Košice II rozhodne vo štvrtok (5. 1.) popoludní. Uviedla to hovorkyňa KP Košice Jarmila Janová.

Za podstatný dôvod takzvanej útekovej väzby považuje to, že muž sa po spáchaní skutku snažil ujsť do Česka. Poukazuje aj na hrozbu vysokého trestu.

„Pokiaľ ide o dôvody takzvanej preventívnej väzby, obvinený sa skutku dopustil mimoriadne brutálnym, surovým a zavrhnutiahodným spôsobom, čo umocňuje obavu z jeho nekontrolovateľného a mimoriadne agresívneho správania, najmä po požití alkoholických nápojov,“ dodala.

Janová pripomenula, že obvinený je nezamestnaný, bez akéhokoľvek príjmu a nevlastní žiaden majetok. „Reálne teda existuje dôvodná obava, že páchaním trestnej činnosti by si aj v budúcnosti zabezpečoval finančné prostriedky na svoje živobytie,“ vysvetlila.

Z doterajšieho vyšetrovania zároveň vyplýva, že pred vraždou konzumoval alkoholické nápoje a prenasledoval aj inú ženu, ktorej sa však podarilo ukryť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny