Na hlavný obsah

Prvé zmeny v grafikone. ZSSK pridáva 13 nových vlakových spojov

Potešia obyvateľov Bratislavského kraja a východ Slovenska.

Prvé zmeny v grafikone. ZSSK pridáva 13 nových vlakových spojov
Na ilustračnej snímke rušne v rušňovom depe v Bratislave. Foto: TASR

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) pridáva od budúceho pondelka (9. 1.) osem a od 16. januára ďalších päť vlakov. Informoval o tom Tomáš Kováč, hovorca ZSSK. Nové vlaky potešia podľa neho najmä Bratislavský kraj a východné Slovensko.

Potreba ich pridania podľa neho vyplynula z komunikácie so samosprávami a z vyhodnotenia reálnej prevádzky nového grafikonu. Sprevádzkujú tak niektoré vlaky, ktoré sa v grafikone vlakovej dopravy na roky 2022/2023 doteraz označovali ako „ide odo dňa vyhlásenia“.

Spresnil, že uvedené sa týka úsekov tratí Senec – Bratislava – Nové Mesto (plus osem vlakov od 9. januára), Margecany – Nálepkovo (plus dva vlaky od 16. januára), Nálepkovo – Dobšinská ľadová jaskyňa (plus dva vlaky od 16. januára) a Lipany – Prešov (plus jeden vlak od 16. januára).

„Som rád, že ministerstvo dopravy po intenzívnej diskusii prijalo časť našich pripomienok k novému grafikonu, ktoré potvrdili prvé týždne praxe. Viem, že nájsť peniaze na ďalšie vlaky nebolo vôbec ľahké,“ uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK Roman Koreň.

„Nový ranný vlak na trati Lipany – Prešov poteší stovky cestujúcich. A verím, že do istej miery budú spokojné aj regionálne samosprávy, ktoré dosiahli posilnenie vlakov v okolí Bratislavy a Hnileckej doliny. Ich obsadenosť budeme pozorne sledovať,“ dodal Koreň.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko