Na hlavný obsah

Putin: Vojna na Ukrajine ide podľa plánu, ekonomika je stabilná

Povedal to v štátnej televízii Rossija-1.

Ruský prezident Vladimir Putin.
Ruský prezident Vladimir Putin.Foto: TASR/AP

Ruská špeciálna vojenská operácia, ako Moskva hovorí vojne na Ukrajine, ide podľa plánu, tvrdí ruský prezident Vladimir Putin. Podľa agentúry Interfax to povedal štátnej televízii Rossija-1.

Vyjadril tiež presvedčenie, že ekonomická situácia v Rusku je stabilná a lepšia, ako očakávali predpovede. Vyhlásenie šéfa Kremľa zaznelo krátko po tom, ako pri sobotňajšom (14. 1.) ruskom útoku na obytný dom v ukrajinskom Dnipre zahynuli dve desiatky civilistov.

„Dynamika je pozitívna. Všetko sa vyvíja podľa plánu ministerstva obrany a generálneho štábu,“ povedal Putin. Jeho plány februárovej invázie pritom podľa západných krajín aj podľa médií počítali s tým, že Rusi obsadia Ukrajinu do niekoľkých dní. „Dúfam, že nás naši vojaci ešte neraz potešia svojimi bojovými výsledkami,“ poznamenal tiež.

Rusko v piatok (13. 1.) oznámilo, že získalo kontrolu nad mestom Soledar v Donbase, čo by, ako pripomína agentúra Reuters, bol vzácny úspech na bojovom poli po mesiacoch neúspechov. Kyjev tvrdí, že boje o Soledar pokračujú.

Agentúra Interfax sprostredkovala tiež vyjadrenie ruského ministerstva obrany k sobotňajšej vlne útokov na Ukrajinu, podľa ktorého zasiahli všetky ciele. Moskva sa však nevyjadrila k zásahu obytného domu v ukrajinskom Dnipre, v ktorého troskách zahynulo najmenej 20 ľudí a desiatky ďalších vrátane detí utrpeli zranenia.

Celkovo za sobotu pri ruských útokoch podľa Kyjeva prišlo o život najmenej 28 civilistov a 83 osôb utrpelo zranenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet