Na hlavný obsah

Rada pre mediálne služby udelila jednu autorizáciu na vysielanie

Začala viacero správnych konaní.

Rada pre mediálne služby udelila jednu autorizáciu na vysielanie
Ilustračná snímka. Foto: pixabay.com

Rada pre mediálne služby (RpMS) na stredajšom (11. 1.) zasadnutí udelila jednu autorizáciu na vysielanie a na žiadosť prevádzkovateľov zrušila tri registrácie retransmisie. Okrem iného tiež začala viaceré správne konania v súvislosti s reláciami pred spojenými samosprávnymi voľbami. Informovala o tom hovorkyňa rady Lucia Michelčíková.

Na základe vlastných monitoringov a doručených podnetov začala rada sedem správnych konaní. Uznala za neopodstatnené alebo sčasti neopodstatnené dvanásť podnetov na preverenie vysielania. Zaoberala sa aj obsahom na sociálnych sieťach a platformách na zdieľanie obsahu.

Ako neopodstatnené alebo sčasti neopodstatnené uznala okrem iných podnety na preverenie vysielania diskusných relácií po októbrovej vražde dvoch mladých mužov na Zámockej ulici v Bratislave.

Podávateľom podnetov prekážala v jednom prípade údajná neobjektívnosť, jednostrannosť a zaujatosť moderátora, namietali tiež údajné manipulatívne kladenie sugestívnych otázok či „otvorené výzvy na podporu propagandy a rozpínavosti LGBT+ komunity“.

V ďalšom prípade podávateľ namietal v relácii možnú neobjektívnosť, keďže medzi hosťami nebol zástupca LGBT+ ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko