Na hlavný obsah

Rely Dakar: 12. miesto pre Svitka v deviatej etape

Celkovo je na 13. priečke.

Slovenský motorista Štefan Svitko v deviatej etape Rely Dakar.
Slovenský motorista Štefan Svitko v deviatej etape Rely Dakar.Foto: Facebook/Štefan Svitko Fanclub

Slovenský motocyklový pretekár Štefan Svitko obsadil po dni voľna v utorňajšej (10. 1.) 9. etape Rely Dakar 12. miesto. Za víťazom Lucianom Benavidesom z Argentíny zaostal o 14:20 minúty. Jazdec stajne Slovnaft Rally Team zostal v celkovom hodnotení na 13. priečke. Na dvanásteho Čecha Martina Micheka stráca 1:15 min.

Pretekári odštartovali 686 kilometrov dlhú etapu v hlavnom meste Rijád a finišovali v Haradhe, pričom samotný špeciál mal dĺžku 358 km. Priebežné poradie motocyklov aj naďalej vedie Američan Skyler Howes, ktorého náskok pred druhým Austrálčanom Tobym Priceom sa stiahol na tri sekundy. Svitko stráca na lídra 1:18:06 h.

Slovenský štvorkolkár Juraj Varga prišiel do cieľa šiesty, keď zaostal za víťazom etapy Laisvydasom Kanciusom o 7:49 min. Varga si v priebežnom poradí drží piatu priečku s mankom 2:47:27 h na vedúceho Francúza Alexandra Girouda.

Medzi automobilmi zvíťazil druhýkrát za sebou deväťnásobný šampión WRC Sebastien Loeb s časom 3:07:24 h. Tretí triumf na tohtoročnom Dakare si pripísal napriek dvojminútovej penalizácii. V celkovom poradí naďalej vedie s komfortným náskokom 1:21:57 h Katarčan Nasser Al-Attiyah.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport