Na hlavný obsah

Rely Dakar: Deviate miesto pre Svitka v šiestej etape

V celkovom hodnotení sa posunul na 13. priečku.

Slovenský pretekár Štefan Svitko v šiestej etape Rely Dakar.
Slovenský pretekár Štefan Svitko v šiestej etape Rely Dakar.Foto: Facebook/Štefan Svitko Fanclub

Slovenský motocyklový pretekár Štefan Svitko obsadil v piatkovej (6. 1.) šiestej etape Rely Dakar deviate miesto. Za víťazom Lucianom Benavidesom z Argentíny zaostal o 3:27 minúty a v celkovom hodnotení sa posunul na 13. pozíciu. Jazdec stajne Slovnaft Rally Team dosiahol najlepší výsledok na tohtoročnom Dakare.

Pretekári absolvovali 769 kilometrov so štartom v meste Ha’il a cieľom v Al Duwadimi, pričom samotný špeciál mal dĺžku 466 km. Po šiestej etape zostal na čele celkového poradia v kategórii motocyklov Američan Skyler Howes, ktorý vedie o 3:31 min pred Austrálčanom Tobym Priceom. Svitko stráca na lídra 1:10:56 h.

Svitkov krajan Juraj Varga obsadil v kategórii štvorkoliek piatu priečku. Oproti piatej etape si polepšil o jedno miesto. Slovenský pretekár si pozíciu strážil od úvodu etapy na všetkých medzičasoch. Za víťazom Manuelom Andujarom z Argentíny zaostal o 24 minút. Vargovi v celkovom hodnotení patrí 5. pozícia.

V kategórii automobilov zvíťazil líder priebežného poradia Katarčan Nasser Al-Attiyah na Toyote. Za sebou nechal s mankom 3:29 min deväťnásobného šampióna seriálu WRC Francúza Sebastiena Loeba. Na rely skončil Francúz Stephane Peterhansel, ktorý bol v priebežnom poradí na druhej priečke.

Štrnásťnásobný víťaz pretekov mal po 212 kilometroch nehodu. Päťdesiatsedemročný veterán vyviazol bez zranení, avšak jeho spolujazdec Edouard Boulanger si pri náraze poranil chrbát. Dakarský lekársky tím ho preniesol do nemocnice v Burajde, kde sa podrobí ďalším vyšetreniam.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport