Na hlavný obsah

Rely Dakar: Svitko na konečnom 12. mieste

Varga skončil štvrtý.

Rely Dakar: Svitko na konečnom 12. mieste
Slovenský motorkár Štefan Svitko v 14. etape Rely Dakar. Foto: Facebook/Štefan Svitko Fanclub

Slovenský motocyklový pretekár Štefan Svitko obsadil na 45. ročníku Rely Dakar konečné 12. miesto. Zopakoval tak svoje vlaňajšie umiestnenie, v nedeľňajšej (15. 1.) záverečnej 14. etape skončil na 10. priečke.

Jeho krajan Juraj Varga sa v kategórii štvorkoliek umiestnil na konečnej štvrtej priečke, štvrtá pozícia mu patrila aj v záverečnej etape.

Celkovým víťazom Dakaru medzi motocyklami sa stal druhýkrát v kariére Kevin Benavides. Argentínčan na KTM vyhral poslednú etapu z Al-Hofufu do Dammamu a slávil druhé etapové víťazstvo na tohtoročnom púštnom dobrodružstve.

V celkovom poradí predstihol o 43 sekúnd doterajšieho lídra Austrálčana Tobyho Pricea. Ten si neudržal 12-sekundový náskok pred Benavidesom po 13. etape.

Nedeľňajšia etapa s cieľom pri pobreží Perzského zálivu merala 417 km, pričom samotný špeciál mal dĺžku 136 kilometrov. Svitko prišiel do cieľa na 10. priečke so stratou 6:33 min. na víťazného Benavidesa. Celkovo si udržal 12. miesto. Jeho najlepším umiestením na Dakare zostáva druhá priečka z roku 2016.

Kategóriu štvorkoliek ovládol Francúz Alexandre Giroud na Yamahe. Záverečnú etapu vyhral Laisvydas Kancius z Litvy, štvrtý Varga za ním zaostal o 8:57 min. V celkovom hodnotení si slovenský pretekár udržal štvrtú priečku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport