Na hlavný obsah

Rely Dakar: Svitko obsadil v 8. etape trináste miesto

V celkovom hodnotení zostáva na 13. priečke.

Rely Dakar: Svitko obsadil v 8. etape trináste miesto
Slovenský pretekár Štefan Svitko počas ôsmej etapy Rely Dakar. Foto: facebook/Stefan Svitko Fanclub

Slovenský motocyklový pretekár Štefan Svitko obsadil v nedeľňajšej (8. 1.) 8. etape Rely Dakar trináste miesto. Za víťazom Rossom Branchom z Botswany zaostal o 11:53 minúty. Jazdec stajne Slovnaft Rally Team zotrval v celkovom hodnotení na 13. priečke.Slovenský štvorkolkár Juraj Varga prišiel do cieľa piaty.

Pretekári absolvovali 822 kilometrov so štartom v meste Al Duwandimi a cieľom v Rijáde, pričom samotný špeciál mal dĺžku 346 km. Po 8. etape prišlo nachvíľu k zmene lídra, keď sa do čela dostal Američan Mason Klein, ktorý však napokon dostal dvojminútovú penalizáciu. Poradie tak aj naďalej vedie jeho krajan Skyler Howes. Svitko stráca na lídra 1:07:43 h.

V kategórii štvorkoliek obsadil slovenský pretekár Juraj Varga 5. miesto, keď zaostal za víťazom Manuelom Andujarom z Argentíny o 15:37 min. V celkovom poradí je rovnako piaty a stráca na prvého Francúza Alexandra Girouda 2:47:25 h.

Medzi automobilmi bol najrýchlejší Španiel Carlos Sainz. Ten však neskôr inkasoval päťminútovú penalizáciu a na čele ho vystriedal francúzsky pretekár Sebastien Loeb. V celkovom hodnotení sa nezmenilo nič. Aj naďalej vedie Nasser Al-Attiyah na Toyote s viac ako hodinovým náskokom pred druhým Henkom Lateganom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport