Na hlavný obsah

Rely Dakar: Ulrich a Schwarzbacher obsadili 28. priečku, motocykle nesúťažili

Dôvodom boli problémy s počasím a únava jazdcov.

Rely Dakar: Ulrich a Schwarzbacher obsadili 28. priečku, motocykle nesúťažili
Na snímke zľava pretekár Juraj Ulrich a navigátor Ľuboš Schwarzbacher z tímu Ulrich Schwarzbacher Dakar Team. Foto: TASR

Slovenskí pretekári Juraj Ulrich a Ľuboš Schwarzbacher obsadili v sobotňajšej (7. 1.) siedmej etape rely Dakar v kategórii classic 28. miesto. V celkovom hodnotení im patrí 12. priečka. Organizátori v Saudskej Arábii zrušili preteky pre motocykle a štvorkolky. Dôvodom sú problémy s počasím a únava jazdcov.

Slovenský motocyklista Štefan Svitko zo Slovnaft Rally Teamu a jazdec na štvorkolke Juraj Varga z tímu Yamaha sa v sobotu presunuli z Rijádu do Al Duwadimu po asfaltovej ceste. V nedeľu (8. 1.) ich tam čaká pôvodne plánovaná špeciálka 7. etapy skrátená na 345 kilometrov. Informácie pochádzajú z facebooku fanklubu Štefana Svitka.

V kategórii kamiónov triumfoval Hoľanďan Janus van Kasteren (Boss Machinery Team de Rooy Iveco). Slováci Róbert Kasák, Tomáš Kazarka s Čechom Jaroslavom Kolářom na Tatre Buggyra prišli s mankom 1:30:58 h do cieľa na 17. mieste, celkovo sú na 22. priečke. Vedie Čech Aleš Loprais.

Medzi automobilmi zvíťazil Yazeed Al Rajhi na Toyote. Líder priebežného poradia Katarčan Nasser Al-Attiyah obsadil s mankom 19:12 min až 14. miesto, no udržal sa na čele.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport