Na hlavný obsah

Revúca možno bude musieť vrátiť dotáciu od vlády

Mesto nepostavilo ani klzisko, ani halu.

Revúca možno bude musieť vrátiť dotáciu od vlády
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Ani klzisko, ani nová hala. Mesto Revúca dostalo dotáciu od vlády, ktorú malo minúť do konca minulého roka. Postaviť novú multifunkčnú halu sa v termíne nepodarilo. Peniaze možno bude musieť vrátiť.

Ľadovú plochu čiastočne rozobrali a vedľa pripravili jamu na základy novej multifunkčnej haly. Na jej výstavbu získalo mesto takmer štyri milióny eur ešte v roku 2019. Vyčerpať ich však mohli len do konca minulého roka.

„Máme stavbu v nejakom štádiu rozpracovanosti, a je to možno do nejakých 10 % rozpracovanosti. To znamená, že veľmi málo sa stihlo urobiť. Stalo sa to v podstate v slede posledných udalostí, či už to bol nárast cien stavebných materiálov, či pandémia covid,“ vysvetlil primátor Revúcej Július Buchta.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Ľadovú plochu využívali v minulosti školy, verejnosť, ale aj mladí či amatérski hokejisti. Teraz musia cestovať do Rimavskej Soboty či Rožňavy.

Mesto podalo žiadosť na úrad vlády, aby im predĺžili termín čerpania dotácie. Kedy o tom bude vláda rozhodovať, sa RTVS do uzávierky nedozvedela. „Okrem ukončeného verejného obstarávania sme mali aj územné konanie, aj stavebné konanie právoplatné. Dokonca sme stihli preprojektovať projekt, aj správoplatniť zmenu stavby pred dokončením,“ dodal Buchta.

Samospráva v Revúcej má pripravené aj náhradné plány, ako by chceli multifunkčnú halu dokončiť. Pri čerpaní dotácie z iných zdrojov by však musela prispieť aj z vlastnej kasy. V tomto prípade by to mohlo byť aj milión eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny