Na hlavný obsah

Rheinmetall chce zvýšiť výrobu munície a vyrábať HIMARS-y v Nemecku

A to, aby uspokojil veľký dopyt.

Rheinmetall chce zvýšiť výrobu munície a vyrábať HIMARS-y v Nemecku
Americký raketový systém HIMARS. Foto: U.S. Air Force/Zuma Press/Profimedia

Nemecký výrobca zbraní Rheinmetall je ochotný veľmi výrazne zvýšiť výrobu tankov a delostreleckej munície. A to, aby uspokojil veľký dopyt na Ukrajine a na Západe, a zrejme začne v Nemecku produkovať americké salvové raketomety HIMARS.

Pre tlačovú agentúru Reuters to povedal generálny riaditeľ spoločnosti Armin Papperger. V nedeľu (29. 1.) ho citoval ho aj portál britského denníka The Guardian.

Papperger to uviedol niekoľko dní pred tým, ako sa majú šéfovia firiem nemeckého zbrojárskeho priemyslu prvýkrát stretnúť s novým nemeckým ministrom obrany Borisom Pistoriusom.

Stretnutím chce Pistorius odštartovať rozhovory o tom, ako zrýchliť zaobstarávanie zbraní a ako dlhodobo zvyšovať zásoby munície, pretože po takmer roku dodávania výzbroje na Ukrajinu napadnutú Ruskom sa zásoby nemeckej armády stenčili.

Papperger v interview pre Reuters povedal: „Dokážeme vyrobiť ročne 240 000 kusov tankovej munície (kalibru 120 milimetrov), čo je viac, než celý svet potrebuje.“

Rheinmetall rokuje o spolupráci aj s americkou spoločnosťou Lockheed Martin vyrábajúcou vyspelé salvové raketomety HIMARS, ktoré používajú ukrajinskí vojaci, dodal Papperger.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet