Na hlavný obsah

Ruské jednotky pokračujú v útoku pri Bachmute

A to aj napriek stratám.

Ruské jednotky pokračujú v útoku pri Bachmute
Ukrajinskí vojaci hliadkujú v meste Bachmut. Foto: TASR/AP

Napriek ťažkým stratám ruské jednotky pokračujú v útokoch pri Bachmute a Avdijivke s cieľom ovládnuť celú Doneckú oblasť. Uviedol to v utorok (24. 1.) ukrajinský generálny štáb v pravidelnej správe.

Šéf ukrajinskej vojenskej rozviedky Vadym Skibickyj pre denník The Kyiv Independent povedal, že ruské vedenie chce, aby armáda do marca získala kontrolu nad Doneckou oblasťou. Počas ofenzívy sa pokúsila ovládnuť aj východnú časť Luhanskej oblasti.

Podľa generálneho štábu ruské jednotky za posledný deň uskutočnili deväť raketových útokov na dediny v Charkovskej, Doneckej a Záporožskej oblasti. Pokračujú v delostreleckej paľbe.

Pri Kupjansku sa podľa neho ukrajinským obrancom podarilo odraziť ruský útok. V Lymane, Novopavlivke a v smere na Cherson zostávajú ruské jednotky v defenzíve, uviedlo vedenie ukrajinských síl, podľa ktorého ukrajinská protivzdušná obrana v noci na utorok zostrelila tri ruské útočné vrtuľníky Ka-52.

Podľa gubernátora Doneckej oblasti Pavla Kyrylenka pri ruskom ostreľovaní mesta Chasiv Jar, ktoré leží neďaleko Bachmutu. Zahynul najmenej jeden človek a dvaja ďalší boli zranení.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet