Na hlavný obsah

Rusko začalo svoju veľkú odplatu za odpor Ukrajiny, tvrdí Zelenskyj

Útoky sú neúprosné aj napriek veľkým stratám na ruskej strane.

Rusko začalo svoju veľkú odplatu za odpor Ukrajiny, tvrdí Zelenskyj
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Foto: TASR/AP

Rusko začalo svoju „veľkú odplatu“ za odpor Ukrajiny voči ruskej invázii, uviedol v pondelok (30. 1.) ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Informovala o tom agentúra Reuters.

Zelenskyj povedal, že ruské útoky na východe Ukrajiny sú neúprosné aj napriek veľkým stratám na ruskej strane. Podľa jeho slov ide o odplatu za úspechy Ukrajiny pri vytlačení ruských síl z Kyjeva, severovýchodu a juhu Ukrajiny.

„Myslím, že Rusko chce svoju veľkú odplatu. Myslím, že už začali. Každý deň buď privádzajú na bojisko viac svojich vojakov, alebo pozorujeme nárast počtu Vagnerovcov,“ povedal.

Moskvou dosadený predstaviteľ Doneckej oblasti Denis Pušilin uviedol, že Ruské jednotky v súčasnosti postupujú v blízkosti mesta Vuhledar. Mesto sa nachádza zhruba 150 kilometrov južne od Bachmutu, kde niekoľko mesiacov trvajúce boje viedli k ťažkým stratám na oboch stranách.

Podľa Pušilina v okolí Bachmutu stále prebiehajú „ťažké boje“. Je však „príliš skoro“ na to, aby sa dalo hovoriť o obkľúčení tohto mesta.

Ukrajinský prezident v nedeľu (29. 1.) povedal, že situácia na fronte je „veľmi ťažká“ a Bachmut a Vuhledar, ako aj ďalšie územia v Doneckej oblasti sú „terčom neustálych ruských útokov“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet