Na hlavný obsah

Sagan ukončí po tejto sezóne kariéru profesionálneho cestného cyklistu

Chce sa pripravovať na OH 2024.

Sagan ukončí po tejto sezóne kariéru profesionálneho cestného cyklistu
Na ilustračnej snímke slovenský cyklista Peter Sagan. Foto: TASR/AP

Slovák Peter Sagan ukončí po tejto sezóne kariéru profesionálneho cestného cyklistu. Trojnásobný majster sveta potvrdil, že po roku 2023 nebude ďalej pokračovať vo WorldTour. Bude sa pripravovať na olympijské hry (OH) 2024 v Paríži, kde chce štartovať v horskej cyklistike.

Oznámil to na tlačovej konferencii počas voľného dňa na pretekoch Vuelta a San Juan v Argentíne. Rozhodnutie zverejnil aj na svojej facebookovej stránke.

„Chcel by som povedať, že nastala tá chvíľa, keď som sa rozhodol, že po tejto sezóne končím v pretekoch WorldTour. Chcel by som sa pripraviť na olympijské hry. Tam by som sa rád predstavil v horskej cyklistike,“ uviedol podľa cyclingnews.com Sagan, ktorý vo štvrtok oslávil svoje 33. narodeniny.

Sagan, ktorému plynie druhý rok z dvojročného kontraktu v tíme TotalEnergies, naznačil, že by chcel v tejto sezóne štartovať v jarných klasikách i na Tour de France. V roku 2024 by sa mohol predstaviť vo farbách TotalEnergies v pretekoch horskej cyklistiky. Ako aj ojedinele v niektorých cestných pretekoch mimo série WorldTour.

Slovenský cyklista je sedemnásobný držiteľ zeleného dresu z TdF, šampión monumentov Okolo Flámska či Paríž-Roubaix, na konte má spolu 121 víťazstiev.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport