Na hlavný obsah

Schôdza parlamentu sa začne v stredu dopoludnia

Hlasovať sa má o štyroch zákonoch.

Schôdza parlamentu sa začne v stredu dopoludnia
Na snímke rokovacia sála Národnej rady SR. Foto: TASR

Poslanci Národnej rady (NR) SR sa vrátia do lavíc v stredu (1. 2.) dopoludnia. Začne sa ďalšia riadna 83. schôdza, keďže v utorok (31. 1.) sa nepodarilo schváliť program 81. schôdze.

Rokovanie sa začne o 11.00 h hlasovaním o štyroch novelách zákonov. Následne by sa malo rokovať o programe približne 100-bodového programu. Po rokovaní poslaneckého grémia to oznámil predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina).

„Keďže sme zablokovali 81. schôdzu, budem v stredu otvárať 83. schôdzu. Dohodli sme sa, že dva body odtiaľ vypadnú. Ide o sporný zákon Anny Záborskej a odstráni sa ešte jeden, o majetkových pomeroch,“ priblížil Kollár.

V stredu v úvode schôdze bude plénum hlasovať o novele zákona o kybernetickej bezpečnosti, novele Exekučného poriadku, novele zákona o umeleckých fondoch a o novele zákona o obecnom zriadení. Ide o návrhy, ktoré sa už skôr prerokovali.

Kollár zároveň ozrejmil, že v stredu budú poslanci rokovať bez obednej prestávky. Ďalšie dni sa bude rokovať vo zvyčajnom režime, teda s obednou prestávkou a s hlasovaním o 11.00 h a 17.00 h. V piatok (3. 2.) sa bude hlasovať o 11.00 h, ak sa poslanci nedohodnú inak.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko