Na hlavný obsah

Šebastovce žiadajú urýchlenie výstavby plánovaného obchvatu

Mestskú časť zaťažuje kamiónová doprava.

Kamiónová doprava zaťažuje obce v okolí Košíc, najmä Šebastovce. Situácia sa ešte zhorší príchodom automobilky Volvo. Mestská časť preto žiada urýchliť výstavbu plánovaného obchvatu.

Mestská časť Košíc Šebastovce už roky zápasí s množstvom vozidiel prichádzajúcich po ceste prvej triedy, ktorá spája Košice s maďarskou hranicou.

„Rodinné domy sú poškodené už len tými otrasmi. Už či ten tranzit, ktorý tade vychádza. A nehovoriac o ďalšej doprave,“ skonštatovala starostka mestskej časti Monika Puzderová.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Je nám úplne jasné, že už teraz je situácia zložitá. A výstavbou tohto parku bude oveľa, oveľa zložitejšia. Neodkladnou súčasťou je aj obchvat obcí,“ povedal starosta obce Valaliky Štefan Petrík.

Trasovanie takmer 15-kilometrového obchvatu sa naplánovalo na východ od Šebastoviec. Predchádzať mu bude preložka cesty na maďarskú hranicu i zníženie rýchlosti v obci.

Podľa odborníka si príchod automobilky Volvo vyžiada aj ďalšie zmeny v doprave, najmä čo sa týka mestskej hromadnej dopravy. Obchvat Šebastoviec začnú stavať na budúci rok. Dokončiť by ho mali do konca roku 2025.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny