Na hlavný obsah

Pri útoku nožom v nemeckom vlaku zomreli dvaja ľudia

Ďalších sedem utrpelo zranenia.

Záchranári pomáhajú zraneným ľuďom z vlaku.
Záchranári pomáhajú zraneným ľuďom z vlaku.Foto: Twitter

Dvaja ľudia v stredu (25. 1.) zomreli a ďalších sedem utrpelo zranenia pri útoku nožom v regionálnom vlaku na severe Nemecka. Medzi zranenými je aj muž podozrivý z činu, ktorý má podľa agentúry DPA 33 rokov. Príčina útoku, ktorý sa odohral vo vlaku z Kielu do Hamburgu, zatiaľ nie je známa. Podozrivého zadržali.

„Je to úplne hrozné,“ povedala Sabine Sütterlinová-Waacková, ministerku vnútra spolkovej krajiny Šlezvicko-Holštajnsko, v prvej reakcii. „Sme šokovaní a zdesení, že sa niečo také stalo,“ poznamenala tiež podľa rozhlasovej a televíznej stanice NDR. Na mieste je spolková aj krajinská polícia, prípad vyšetruje prokuratúra.

Muž na cestujúcich podľa polície zaútočil krátko pred 15.00 h SEČ, keď sa súprava blížila do stanice v obci Brokstedt. Na nástupišti sa ho potom ľuďom podarilo premôcť a zadržať do príchodu polície.

Páchateľ utrpel stredne ťažké zranenia a v súčasnosti je v nemocnici. Server denníka Bild najprv uviedol, že podozrivým je Sýrčan. Úrady neskôr oznámili, že je to Palestínčan. DPA napísala, že mohol trpieť psychickými problémami a nebol vedený ako extrémista.

Jeden z očitých svedkov serveru Kieler Nachrichten povedal, že ľudí vo vagóne zachvátila panika, keď k nim pribehla trojica dievčat s tým, že vo vlaku je muž ozbrojený nožom. Bild zase napísal, že sa pasažieri bránili aj tým, že na útočníka hádzali kufre. Keď vlak zastavil v Brokstedte, vybehli z neho cestujúci čo najrýchlejšie von, aby sa dostali do bezpečia.

Na miesto činu krátko potom prišli spolkoví aj krajinskí policajti a tiež množstvo zdravotníkov. Jeden z cestujúcich sa podľa Bildu nachádza v ohrození života. Web NDR píše o troch vážne zranených a štyroch osobách s ľahkým poranením.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet